Honda Malaysia telah mengumumkan kempen penjimatan 3Xtraordinary untuk sesiapa sahaja yang berhajat untuk memiliki mana-mana model baharu Honda. Tawaran ini telah pun bermula sejak 1 Disember lalu dan bakal berakhir pada 31 Disember 2018.

Kempen penjimatan 3Xtraordinary ini membolehkan para pelanggan menikmati kadar faedah rendah atau pilihan tunai, bonus hujung tahun dan rebat tunai ekstra. Bukan itu sahaja, rebat tunai bersama cenderahati eksklusif juga menanti para pelanggan yang menempah model baharu Honda.

Bagi MPV Odyssey, ia ditawarkan rebat tunai sebanyak RM5,000, begitu juga dengan BR-V, Jazz, dan City. Manakala Accord pula menerima rebat tunai sebanyak RM6,000, RM2,500 untuk Civic dan CR-V pula RM4,000. Untuk menikmati tawaran rebat ini, kenderaan yang ditempah perlu didaftarkan antara 1 Disember 2018 hingga 31 Disember 2018, dan pembelian boleh dibuat di mana-mana 97 pengedar Honda bertauliah di seluruh negara.

Pada masa yang sama, Honda Malaysia juga bakal memberikan cendehati istimewa buat pelanggan sedia ada Honda Insurance Plus (HIP) apabila mereka memperbaharui insurans HIP sepanjang tempoh kempen ini.

Kempen penjimatan 3Xtraordinary ini adalah bagi meraikan dan pengiktirafan kepercayaan yang diletakkan oleh pelanggan Malaysia terhadap jenama Honda. Honda Malaysia telah mengekalkan kedudukannya sebagai No.1 dalam Segmen Bukan Nasional dan No.2 dalam Jumlah Keseluruhan Industri (TIV) setakat ini sejak Januari, berikutan prestasi jualannya yang cemerlang.

Di antara jualan terbaik bagi model Honda, City menerajui carta dengan berjaya terjual melebihi 30,200 unit dan menyumbang sebanyak 32% dalam keseluruhan jualan bagi Honda Malaysia dari Januari hingga November 2018. Malah City juga mendahului sedan segmen-B sehingga November 2018. Manakala bagi Civic dan CR-V pula, masing-masing menyumbang 16% dan 13% dalam keseluruhan jualan Honda Malaysia sehingga November 2018.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kempen ini atau mahu memandu uji mana-mana model Honda, pelanggan boleh terus ke antara 97 pusat pengedaran Honda di seluruh negara atau hubungi talian bebas tol 1-800-88-2020 atau pun layari www.honda.com.my.