Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) secara rasminya telah memperkenalkan Volkswagen Care Plus (VCP), program eksklusif untuk pemilik Volkswagen dengan kenderaan yang berusia lima tahun dan ke atas. Untuk mendaftarnya cukup mudah, hanya dengan sekali pembayaran berjumlah RM138, dan ia boleh dilakukan di mana-mana rangkaian pengedaran Volkswagen bertauliah.

Kad keistimewaan VCP ini termasuk dengan tiga baucer 20% diskaun servis, lanjutan dua tahun bagi Bantuan tepi Jalan Volkswagen dan juga baucer cenderahati bernilai RM100. Semua ini boleh dilihat dan diuruskan menerusi aplikasi dalam talian selepas jualan yang baru dilancarkan.

Maklumat yang diperoleh menerusi laman web juga mendedahkan ahli VCP boleh mendapatkan penjimatan sehingga RM1,500 apabila menyelenggara kenderaan mereka, namun diskaun terbabit hanya untuk servis jadual berkala seperti Volkswagen Standard Maintenance Schedule (termasuk alat ganti dan kos buruh). Untuk maklumat lanjut mengenai Volkswagen Care Plus, sila KLIK DI SINI.