Motor Image telah mengumumkan rakan kerjasama baharu dengan Motul untuk membangun dan membekalkan produk pelincir ke cawangan Subaru di lapan buah negara termasuk Malaysia. Minyak ini akan digunakan di kesemua pusat servis dan selepas jualan mulai Januari 2019.

“Subaru sekian lama bekerjasama dengan Motul sejak terlibat dengan sukan permotoran, dan Motul juga sangat dekat dengan jenama STI. Di Motor Image, kami telah menjalinkan hubungan lebih 10 tahun,” ujar Glenn Tan, pengarah urusan dan timbalan pengerusi Tan Chong International.

“Motul secara khusus merumuskan pelincir untuk kereta Subaru, dengan mengambil kira cuaca dan keadaan lain ketika kami mengambil bahagian dalam Kejohanan Rali Asia Pasifik. Kami berasa gembira dapat bekerjasama sekali lagi dengan Motul, dan mewujudkan hubungan jangka panjang untuk menyediakan produk berkualiti terbaik buat para pelanggan Subaru kami,” tambahnya lagi.

Barisan produk pelincir Motur pertama untuk kenderaan Subaru adalah minyak sintetik penuh terdapat dalam gred kelikatan berikut – 0W20 dan 5W30.