Introducing BMW Genius

Introducing BMW Geniuses, your go-to experts for everything BMW.Want to a be a BMW Genius? Visit http://bit.ly/BMWGeniusMY

Posted by BMW Malaysia on Rabu, 30 Januari 2019

BMW Malaysia sedang dalam usaha untuk menyediakan pengalaman produk yang lebih tertumpu dan peribadi kepada pelanggan dengan memperkenalkan kumpulan pertama BMW Product Genius di tiga pengedar di Lembah Klang.

BMW Genius merupakan satu usaha global, dengan setiap satu daripada Product Genius dipilih untuk menjalani latihan untuk menjadi pakar produk dan jenama BMW. Tujuannya adalah bagi menunjukkan serta membantu pelanggan untuk membiasakan diri mereka terhadap segala aspek berkaitan BMW – sebelum, ketika dan juga selepas pelanggan melakukan pembelian.

“Biasanya, untuk masuk ke pusat pengedar kenderaan akan menjadi satu pengalaman yang tidak terlalu menyenangkan buat pelanggan, kerana mereka kerap berasa ditekan untuk membuat pilihan pembelian sebelum mereka betul-betul faham tentang produk yang ada,” ujar Pengarah Urusan BMW Group Malaysia, Harald Hoelzl.

“Untuk mengatasi perkara ini, BMW Product Genius akan berperanan untuk memberikan pengalaman tanpa sebarang tekanan kepada pelanggan. Melalui interaksi peribadi seperti ini, kami ingin pelanggan merasakan motto yang digunakan, “Sheer Driving Pleasure”, sejak dari awal proses pemilikan BMW lagi,” tambah beliau.

Di dalam program percubaan yang dimulakan tahun lalu, kumpulan pertama BMW Product Genius ini telah berjaya dilatih dan memulakan tugas mereka awal Disember tahun lalu di Auto Bavaria Kuala Lumpur, Auto Bavaria Glenmarie dan Ingress Auto Damansara.