Perodua telah menyumbang tiga unit model Bezza untuk digunakan sebagai kereta peronda oleh Polis Kontinjen Selangor (IPK Selangor). Semua unit berkenaan telah dipasangkan dengan kelengkapan peronda polis, sebagai contoh radio dan lampu amaran, dan akan digunakan di JPJKK Bukit Aman dan IPD Hulu Selangor.

Presidan dan CEO Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad menjelaskan; “Sepanjang 26 tahun Perodua beroperasi di Selangor, semuanya berjalan lancar tanpa banyak masalah sebahagiannya kerana usaha keras anggota PDRM, terutamanya dari IPK Selangor, untuk mengekalkan suasana aman. Kami berharap sumbangan kecil ini akan diterima oleh PDRM sebagai tanda terima kasih kami kepada pengorbanan dan dedikasi mereka selama ini.”

Serahan itu dilakukan di Ibupejabat Polis Selangor di Shah Alam, dan disampaikan sendiri oleh Dato’ Zainal kepada Ketua Polis Selangor, Komisioner Dato’ Noor Azam Jamaludin. Dato’ Zainal menjelaskan, Bezza boleh menjadi kereta peronda yang ideal kerana tahan dan kos penyelenggaraan yang rendah serta jimat minyak.

“Saiznya yang kompak juga memudahkan penggunaan, dan di dalam ia kekal selesa. Ditambah pula dengan rangakaian pusat servis yang meluas, ia membantu memudahkan lagi tugas-tugas pemantauan masyarakat yang dilakukan oleh pihak polis,” tambah beliau.