Sempena pengenalan model BMW 3 Series G20, BMW Group Malaysia turut mempamerkan kelengkapan bagi M Performance untuk model sedan sport berkenaan. Unit dalam warna Alpine White yang anda lihat ini siap dipasang dengan kit dari M Performance yang dimaksudkan dari katalog terkini.

Di depan, gril hitam digunakan sebagai ganti kepada gril krom versi standard. Turut ada ialah splitter dan jika kit sisi badan yang memberikan penampilan sporty dan kemas kepada unit ini, dalam warna hitam berkilat yang sama – menjadi pelengkap kepada imej mata 330i M Sport sedia ada.

Di belakang pula, ada spoiler kecil menghiasi bahagian atas but, dengan bahagian diffuser yang lebih besar. Kereta ini juga hadir dengan jalur kelabu kesat di sepanjang bahagian tepinya – dengan nama M Performance – serta rim aloi 20-inci dari Style 795 M dalam dua tona warna.

Ketika ini, belum ada senarai harga yang ditetapkan bagi semua komponen ini dan akan dikemaskini sebaik sahaja maklumat itu diperoleh nanti, walaupun jangkaannya ia tidaklah murah. Jika anda belum sempat membaca sepenuhnya lagi, BMW 330i M Sport telah pun dilancarkan di Malaysia pada harga RM328,800.