Naza Kia Malaysia, pengedar kenderaan Kia rasmi di Malaysia, telah memperluaskan lagi rangkaiannya di Pantai Timur dengan membuka pusat 3S terbaharunya yang terletak di Kota Bharu, Kelantan.

Kia Kota Bharu terletak di Jalan Sultan Yahya Petra, memiliki keluasan 3,500 kaki persegi dan mampu mempamerkan lima model kenderaan dalam satu masa serta mensasarkan jualan sebanyak 18 unit sebulan. Ia juga memiliki dua petak penyelenggaraan yang mampu menyelenggara hampir 100 buah kenderaan sebulan. Dan turut dilengkapi lounge pelanggan, surau, bilik mesyuarat, bilik storan alat ganti dan ruang membasuh kenderaan.

Pusat 3S ini dikendalikan oleh Raza Motors Sdn Bhd, telah melakukan pelaburan sebanyak RM1 juta, selain menawarkan perkhidmatan jualan, penyelenggaraan dan alat ganti. Malah dalam tempoh tiga tahun ini juga, mereka merancang untuk mewujudkan fasiliti mengetuk dan mengecat badan kenderaan sebagai memenuhi permintaan para pelanggannya di negeri berkenaan.

“Pusat 3S ini merupakan yang terbaharu menyertai rangkaian Kia kami dan berharap ia dapat memenuhi permintaan yang diperlukan oleh para pelanggan, sekaligus berkeupayaan membantu meningkatkan pasaran di Pantai timur,” ujar Pengerusi Eksekutif Kumpulan dan Group CEO Naza Corporation Holdings, SM Nasaruddin SM Nasimuddin.

Malah menurutnya lagi, kini Naza Kia turut merancang untuk mempunyai enam lagi cawangan 3S di Lembah Klang, bahagian utara, selatan, Pantai Timur serta Sabah dan Sarawak.