Seperti yang anda mungkin sudah tahu, Nissan X-Trail facelift 2019 datang dengan sistem digelar sebagai Nissan Intelligent Mobiliity, yang termasuk beberapa ciri keselamatan. Ada di antaranya, datang terus secara standard untuk semua model.

Dalam video ini, kami terangkan beberapa ciri penting dalam Nissan Intelligent Mobility ini termasuk Intelligent Forward Collision Warning dengan Intelligent Forward Emergency Braking (juga dikenali sebagai AEB, atau Autonomous Emergency Braking), Intelligent Cruise Control, Lane Departure Warning, serta Intelligent Around View Monitor dengan Intelligent Object Detection.

Ciri-ciri yang disenaraikan di atas biasanya ditawarkan pada kenderaan premium dan mewah sahaja. Jadi, apabila melihat X-Trail datang dengan kelengkapan ini, ia adalah sesuatu yang bagus. Tetapi, hanya varian 2.5 4WD dan 2.0L Hybrid saja yang mendapat kesemuanya. Tonton video ini dan saksikan bagaimana ia berfungsi.

Oh ya, jangan lupa untuk tonton juga video ujian lumba pecut ringkas yang kami lakukan, untuk tahu varian atau pilihan enjin mana yang lebih pantas. Anda rasa mana satu yang menang?

GALERI: Nissan X-Trail 2.0L 2WD

GALERI: Nissan X-Trail 2.0L 2WD Mid

GALERI: Nissan X-Trail 2.5L 4WD

GALERI: Nissan X-Trail 2.0L Hybrid 2WD