Proton telah melancarkan pusat 3S terbaharunya, yang terletak di Taman Perindustrian Galla, Seremban, Negeri Sembilan, baru-baru ini. Dioperasikan oleh Setia Auto Drive Sdn Bhd (Setia Auto Drive), pusat 3S yang mempamerkan warna Identiti Korporat (CI) syarikat baharu dirasmikan oleh Dr Li Chunrong, Ketua Pegawai Eksekutif PRroton, dan Dato’ Seri Aminuddin Harun, Menteri Besar Negeri Sembilan.

Dengan kos pelaburan hampir RM3 juta, cawangan Setia Auto Drive ini berada di lokasi yang strategik, boleh dilalui dari lebuh raya PLUS yang hanya berjarak pemanduan selama 5 minit dari Plaza Tol Bandar Ainsdale dan keluar dari Seremban-Labu.

Cawangan ini juga dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti Wi-Fi percuma, ruang untuk mengecas komputer riba dan ruang menunggu yang selesa. Untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan, ia turut dilengkapi dengan enam petak penyelenggaraan, enam servis pengangkat, sembilan kakitangan jualan yang berdedikasi dan lapan kakitangan servis.

“Saya sangat berpuas hati untuk menjadi sebahagian daripada jenama ini. Selain daripada merupakan kereta kebangsaan, saya bangga kerana model baharu dari Proton dapat memberi manfaat dan menambahbaik kehidupan pelanggan melalui ciri-ciri keselamatan yang dipertingkat dan teknologi terkini yang boleh didapati di dalam kereta-kereta Proton,” kata Dato’ Yap Kat Boon, Pengarah Setia Auto Drive Sdn Bhd dalam majlis pelancaran.

Untuk rekod, sehingga kini, Proton telah mempunyai 79 cawangan 3S/4S di seluruh negara untuk memastikan pelanggan dapat menikmati pengalaman jualan dan servis yang optimum. Cawangan-cawangan ini telah dinaiktaraf dalam memastikan ia selari dengan keperluan identiti korporat terkini. Malahan Proton juga merupakan syarikat automotif nombor 1 dengan cawangan 3S/4S terbesar di seluruh negara.

“Di Proton, pelanggan adalah keutamaan kami. Kami ingin mereka berkunjung ke mana-mana cawangan PROTON dan menikmati tahap kepuasan pelanggan yang terbaik. Dengan 79 cawangan yang beroperasi sebagai 3S/4S, kami akan dapat memenuhi kesemua keperluan pelanggan di bawah satu bumbung,” kata Dr Li.