Apollo Tyres, salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia telah merasmikan Zon Trak Tayar Zon Apollo (Apollo Truck Tyre Zone – ATTZ) di Malaysia, sebuah pusat sehenti untuk tayar kenderaan komersil. Ia diuruskan oleh Sin Chu Hin, salah seorang perintis dan pakar di dalam industri tayar di selatan Malaysia.

Satish Sharma, Presiden, Asia Pasifik, Timur Tengah dan Afrika, Apollo Tyres Ltd berkata, “ATTZ menggabungkan pengalaman luas Apollo berkaitan trak dan bas dengan pengalaman 80 tahun Siu Chu Hin dalam pasaran tempatan. Ini dapat memberikan pelbagai servis dan solusi untuk para pelanggan kami di Malaysia dan mengukuhkan lagi keazaman kami untuk komited dalam industri automotif di Malaysia.”

ATTZ dilengkapi dengan alatan canggih termasuk mesin penjajaran tayar berkomputer untuk trak dan treler, penukar tayar automatik dan akan turut menawarkan perkhidmatan yang menyeluruh berkaitan tayar untuk trak dan bas. Servis ini dijangka akan mengurangkan kos penyelenggaraan pelanggan serta menjimatkan penggunaan minyak.

Sempena pelancaran zon trak tayar tersebut dan musim perayaan Hari Raya yang bakal tiba, Apollo Tyres menawarkan para pelanggannya baucar dengan setiap pembelian tayar lori. ATTZ turut menawarkan pakej servis istimewa untuk semua jenis tayar kenderaan komersil dalam pasaran.

Berlokasi di No 2, Jalan Kolek, Kawasan Perindustrian Tongkang Pecah, Batu Pahat, Johor, ATTZ dibuka dari Isnin hingga Sabtu, 9 pagi hingga 7 malam untuk memenuhi permintaan pelanggan terutamanya bagi mereka yang datang daripada jauh.