Petronas memperkenalkan perkhidmatan trak pengisian minyak ROVR – pertama di Malaysia

Petronas memperkenalkan perkhidmatan trak pengisian minyak ROVR – pertama di Malaysia

Petroliam Nasional Berhad (Petronas) kini menawarkan perkhidmatan mengisi minyak bergerak yang pertama di Malaysia dikenali sebagai ROVR. Ia merupakan perkhidmatan inovatif ROVR yang membolehkan pengisian bahan api yang lancar dan selamat bagi kedua-dua pemandu komersial dan harian di luar stesen minyak konvensional.

Mula berkhidmat kepada pelanggan komersil (B2B) sejak projek perintisnya dimulakan pada Oktober 2018, sehingga kini ia telah menyalurkan lebih satu juta liter minyak kepada pengguna. ROVR kini bersedia untuk berkhidmat kepada lebih ramai pelanggan B2B di seluruh negara dengan memperkenalkan lebih banyak trak ROVR.

Malah tidak lama lagi, ROVR akan membawa bahan api terkini Petronas Primax95 dengan Pro-Drive ke kawasan yang memiliki kepadatan trafik, sekaligus memperluaskan perhidmatan seumpamanya di luar rangkaian stesen minyak Petronas di seluruh negara.

Menurut Petronas, trak pengisian minyak ROVR dijamin selamat dan diperakui untuk penghantaran dan pengeluaran minyak mematuhi keperluan ketat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa dan pengawalseliaan. Semua trak ROVR dilengkapi dengan sensor untuk memantau maklumat penting dan mengekalkan keselamatan operasi sepanjang tempoh perkhidmatan. Barisan jentera ROVR terdiri daripada sebuah trak berkapasiti 4,000 liter dan tiga trak 11,000 liter untuk pelanggan komersial.

“Trak dengan kapasiti 3,000 liter untuk pengguna akhir kerana masih dalam peringkat ujian. PDB akan mengembang perkhidmatan ROVR ke seluruh negara serta menambah lebih banyak tapak pengisian minyak menjelang hujung tahun ini,” ujar Petronas.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required