Honda Super Cub 125 dilancarkan secara rasmi untuk pasaran Malaysia pada Januari 2019, dan sebelum itu pernah dipertontonkan terlebih dahulu ketika acara Art Of Speed 2018.

Walaupun mengekalkan banyak sentuhan retro klasik yang ada pada model ikonik lamanya seperti C70 dahulu, ia sebenarnya kini tampil sebagai sebuah motosikal moden; menggunakan enjin satu silinder suntikan bahan api 125 cc yang mampu menghasilkan 7.89 hp pada 7,500 rpm dan 8.5 Nm tork pada 5,500 rpm serta dipadankan pula dengan kotak gear empat-kelajuan,

Brek Super Cub 125 menggunakan jenis cakera di depan, manakala di belakang dari jenis dram. Ia turut dilengkapi dengan lampu LED serta paparan meter gabungan antara digital dan analog, manakala untuk tempat duduk, penawarn standardnya hanya menyediakan satu ruang untuk penunggang, tetapi boleh ditambah satu lagi untuk pembonceng dengan mendapatkan aksesori daripada Honda sendiri.

Harga yang diletakkan untuk model ini ialah RM13,999. Kalau anda belum sempat nak belek motosikal ini dari dekat, jangan risau. Kami sediakan galeri terperinci ini untuk tatapan anda. Ok ke tidak motosikal yang satu ini?