Modenas hari ini melancarkan secara rasmi pusat 3S pertama untuk motosikal street mereka, yang dipanggil sebagai Modenas Power Store di Sunsuria Avenue, Kota Damansara, Selangor. Menurut siaran akhbar yang diberi, pusat ini akan menyediakan sokongan servis, jualan dan alat ganti untuk motosikal street, terutamanya model Pulsar dan Dominar.

Ini adalah Modenas Power Store pertama di rantau ASEAN, dan selain daripada jualan motosikal, orang ramai juga boleh menikmati pelbagai khidmat lain seperti baik pulih, servis dan ubah suai yang menggunakan alat ganti serta aksesori asli yang datang daripada seluruh ASEAN.

“Modenas Power Store bukan sahaja meningkatkan pengalaman pembelian pelanggan, tetapi juga memberikan mereka pengalaman pemilikan yang menyeluruh. Ini seterusnya membenarkan kami membina dan mengekalkan hubungan jangka masa panjang dengan pelanggan dalam negara,” kata ketua pegawai eksekutif Modenas, Roslan Roskan.

“Malaysia mempunyai pasaran motosikal yang unik dan sedang berkembang. Melalui kerjasama kami dengan Modenas, kami dapat membawa model motosikal kami yang berjaya ke Malaysia, dan membenarkan pembeli di sini menikmati motosikal berkualiti tinggi pada harga mampu milik,” kata presiden perniagaan antarabangsa Bajaj Auto Limited, Sameer Deshpande.

Sekarang ini, Modenas memasarkan tiga model hasil kerjasama dengan Bajaj iaitu Pulsar RS200, Pulsar NS200 dan Dominar D400 yang dijual pada harga masing-masing RM11,350, RM9,300 dan RM15,488 tidak termasuk insurans.