Volvo Car Malaysia (VCM) telah melancarkan pusat 3S baharu yang terletak di Skudai, Johor. Operasi pusat 3S ini dikendalikan oleh Pekin Auto Sdn Bhd, yang bertindak sebagai rangkaian pengedaran dan memberikan perkhidmatan terbaik untuk para pelanggan di Selatan tanahair.

Pusat 3S Volvo Skudai ini turut menerapkan standard peruncitan Volvo Cars terkini iaitu Volvo Retail Experience (VRE). Malahan ia turut ditampilkan dengan bilik pameran berinspirasikan Scandinavian dengan menghimpunkan barisan model Volvo terkini serta turut dilengkapi pusat servis dengan lima petak penyelenggaraan.

Pengarah Urusan VCM, Nalin Jain berkata, “Jenama kami memberikan penekanan terhadap individu, keselamatan dan alam sekitar. Malah kami komited untuk memastikan pelanggan kami menerima pengalaman pemilikan yang terbaik.”

“Kami berbangga dapat mewakili jenama Volvo Cars di Johor Bahru dan bersedia memenuhi permintaan pelanggan untuk perkhidmatan dan produk yang menarik,” ujar pengarah urusan Pekin Auto, Yo Kok Kong.

Bilik pameran ini dibuka pada setiap Isnin hingga Sabtu dari jam 8.30 pagi hingga 6 petang, dan Ahad pula dari jam 9 pagi hingga 6 petang. Manakala pusat servis pula beroperasi setiap Isnin hingga Jumaat dari jam 8.30 pagi hingga 6 petang, dan untuk Sabtu ia beroperasi sehingga jam 1 tengahari.

Volvo Car Malaysia telah mencatatkan lonjakan jumlah jualan hasil pelan transformasi yang lebih kukuh. Malahan, untuk separuh pertama 2019, jenama ini telah mencatatkan lebih 60% peningkatan untuk jumlah tahun ke tahun.