Syarikat TVS Motorcycle dari India yang mempunyai kerjasama dengan BMW untuk penghasilan model siri G310 kini melancarkan satu versi sport bagi skuter NTorq 125 mereka, yang dinamakan sebagai NTorq 125 Race Edition.

Kalau dibandingkan dengan model standard yang dilancarkan Februari tahun lepas, NTorq 125 Race Edition ini lebih ranggi dengan bahagian hadapan yang menggunakan lampu LED berbentuk unik, pelekat corak gentian karbon serta kombinasi warna badan hitam dan merah.

Walaupun nampak seperti skuter biasa, NTorq 125 sebenarnya mempunyai ciri canggih, iaitu boleh disambung secara Bluetooth dengan telefon pintar, seterusnya informasi seperti notifikasi panggilan, mesej dan kadar bateri boleh dipaparkan pada panel meter digital motosikal ini.

Bukan itu sahaja, sebenarnya meter digital penuh pada motosikal ini mempunyai pelbagai lagi fungsi termasuk paparan mod Street dan Sport, statistik pusingan litar terbaik, bantuan navigasi dan lokasi terakhir ia diletakkan. Untuk pengalaman yang lebih memuaskan, aplikasi khas yang perlu dimuat turun di telefon pintar juga disediakan untuk pengguna skuter ini.

Ntorq 125 dikuasakan oleh enjin satu silinder empat strok 124.79 cc OHC, dan ia mampu menghasilkan kuasa sebanyak 9.4 PS pada 7,500 rpm dan 10.5 Nm tork pada 5,500 rpm. Harga jualannya bagi model standard di India bermula daripada Rs 58,750 (RM3,582) manakala model sport ini berharga Rs 69,475 (RM4,117).