Pengeluar motosikal dari India, TVS Motorcycle telah melancarkan sebuah skuter baru yang dinamakan sebagai NTorq 125 untuk pasaran di negara itu. Walaupun nampak seperti sebuah skuter biasa, NTorq 125 mempunyai pelbagai ciri sambungan canggih, malah ia adalah skuter pertama di India yang mempunyai ciri seperti itu.

Antara ciri yang dimaksudkan adalah motosikal ini boleh disambung secara Bluetooth dengan telefon pintar, seterusnya informasi seperti notifikasi panggilan, mesej dan kadar bateri boleh dipaparkan pada panel meter digital motosikal ini.

Bukan itu sahaja, sebenarnya meter digital penuh ini pelbagai lagi fungsi termasuk paparan mod Street dan Sport, statistik pusingan litar terbaik, bantuan navigasi dan lokasi terakhir ia diletakkan. Untuk pengalaman yang lebih memuaskan, aplikasi khas yang perlu dimuat turun di telefon pintar juga disediakan untuk pengguna skuter ini.

NTorq 125 menggunakan panel badan dengan banyak garisan tajam, dan menurut TVS, ia adalah inspirasi daripada jet pejuang. Lampu utamanya diletakkan rendah di bahagian hadapan, bersama lampu siang jenis LED. Rim yang digunakan pula adalah bersaiz 12 inci, dengan sistem suspensi teleskopik di hadapan dan dua penyerap hentak di belakang.

TVS Ntorq dikuasakan oleh enjin satu silinder empat strok 124.79 cc OHC, dan ia mampu menghasilkan kuasa sebanyak 9.4 PS pada 7,500 rpm dan 10.5 Nm tork pada 5,500 rpm. Harga jualannya di India bermula daripada Rs 58,750 (RM3,582).