Untuk peminat skuter di sini, Vespa Sprint Carbon 2019 kini telahpun tiba dan mula dijual pada harga RM19,000 tidak termasuk insurans dan cukai jalan. Versi ini menjadi tambahan terbaru bagi edisi 2019, selepas pengenalan model-model lain seperti Premira S 150, Sprint S 150 dan S125 Carbon Edition.

Kelainan versi ini, ia didatangkan dalam dua warna sahaja Black Vulcano dan White Innocenza. Selain bahagian krom pada pemegang dan cermin sisi yang masih kekal, Sprint Carbon ini menerima kemasan merah dan pelekat rim baru, dan kemasan kelabu pada bahagian lampu.

Turut merupakan ciri baru ialah rekaan “bow-tie” di bahagian depannya serta perumag speedometer dengan kemasan gentian karbon hiasan. Bahagian badannya turut menerima pelekat hiasan jalur tiga warna.

Skuter ini menggunakan enjin silinder tunggal 150 cc i-Get sejukan udara dengan suntikan minyak, menghasilkan sebanyak 12.9 hp pada 7,750 rpm kuasa manakala tork pula sebanyak 12.8 Nm pada 6,500 rpm. Transmisi unit ini menggunakan jenis CVT dan pacuan tali sawat, manakala rim aloi pula kekal bersaiz 12-inci.

Keupayaan membrek dikendalikan melalui sistem brek cakera 200 mm hidraulik dengan ABS di bahagian depan, manakala di belakang menggunakan brek dram. Kapasiti tangki petrol pula ialah 7.5 liter, serta ruang storan di bawah tempat duduk berkapasiti 16 liter.