Hyundai kini meluaskan rangkaian jualan dan servisnya ke Pulau Pinang melalui pembukaan pusat 3S dengan Global Dealership Space Identity (GDSI) terbaru oleh CS Euro. Dengan keluasan 14,480 kaki persegi, pusat 3S terbaru ini terletak di Butterworth ini.

Pusat 3S CS Euro ini akan menempatkan bilik pameran, hingga enam ruang servis serta pusat alat ganti sebaik sahaja kerja-kerja naik taraf selesai dijalankan. Antara yang disediakan ialah servis pantas serta ruang menunggu dengan wifi percuma, serta perkhidmatan penghantaran pelanggan.

Pengarah Urusan Hyundai-Sime Darby Motors, Low Yuan Lung menjelaskan jenama itu sentiasa ingin memperbaiki kualiti servis di semua cawangan Hyundai dengan cara mengadakan kerjasama dengan pengedar yang sudah berpengalaman. “Menyediakan kualiti perkhidmatan premium menjadi keutamaan kami. Saya yakin CS Euro sangat berupaya untuk menjalankannya dengan baik berdasarkan pengalaman yang mereka miliki sebelum ini,” ujarnya.

Hyundai mempunyai tiga pusat 3S di Pulau Pinang, termasuk satu di Jalan Sungai Pinang, di dalam pulau. Bilik pameran terbaru ini dibuka dari jam 9 pagi hingga 6 petang, Isnin ke Ahad, sementara pusat servisnya beroperasi dari 9 pagi hingga 6 petang, Isnin hingga Sabtu.