Perodua Tweckbot yang menawarkan perkhidmatan pemeriksaan kenderaan secara percuma bakal mengambil bahagian dalam Program Keselamatan Jalanraya Perodua sempena cuti perayaan Krismas dan Tahun Baharu, bertempat di Kota Kinabalu, Sabah pada 21 hingga 22 Disember ini.

Program berkenaan akan dianjurkan di ITCC Mall, Penampang, dari jam 10 pagi hingga 5 petang, membolehkan para pelanggan menghantar kenderaan masing-masing untuk diperiksa oleh pasukan Perodua Tweckbot. Bahkan pelanggan yang hadir juga berpeluang menerima baucer diskaun sebanyak 20% untuk aksesori dan alat ganti terpilih Perodua, dengan menebusnya di mana-mana pusat servis Perodua bertauliah.

Seperti biasa, pemeriksaan ini meliputi lebih 50 poin merangkumi bahagian enjin, transmisi, sistem penyejukan, brek, roda stereng berkuasa, klac, tayar, suspensi dan komponen elektronik.

“Menjelang perayaan Krismas dan Tahun Baharu yang bakal tiba, ramai yang akan menggunakan jalan raya untuk bercuti serta melawat keluarga dan sahabat handai. Oleh itu, keadaan kenderaan anda amatlah penting pada masa ini, lebih-lebih lagi di Malaysia Timur di mana jarak perjalanan adalah jauh.

“Pasukan Perodua Tweckbot akan memeriksa kenderaan anda dan memberikan laporan keadaan secara percuma. Semasa menunggu, kakitangan kami akan mempelawa anda untuk menyertai pelbagai aktiviti menyeronokkan bagi meningkatkan kesedaran mengenai keselamatan jalan raya,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua Dato’ Zainal Abidin Ahmad.

Setakat ini, Perodua Tweckbot telah memeriksa lebih 8,000 kenderaan sejak pengenalannya pada 2011.