Mitsubishi Motors Malaysia (MMM) telah menaik taraf model Triton VGT MT Premium facelift dengan beberapa kelengkapan yang kini diberikan secara standard, termasuk perakam video, kamera undur, serta sistem infotainmen skrin sesentuh tujuh inci dengan sambungan Apple CarPlay dan Android Auto.

Jika dibandingkan dengan harga waktu ia dilancar awal tahun lepas, peningkatannya adalah sedikit sahaja, iaitu RM800, dengan sekarang varian Triton VGT MT Premium ini dijual pada harga RM113,300 tidak termasuk insurans.

Selain daripada peningkatan yang dinyatakan, spesifikasi model ini masih lagi sama, termasuk enjin 2.4L MIVEC VGT diesel turbo, bersama padanan kotak gear manual enam kelajuan, dengan kuasa 181 PS pada 3,500 rpm dan 430 Nm tork pada 2,500 rpm.

Varian Triton VGT MT Premium mempunyai kemasan krom pada beberapa bahagian terutamanya pada muka Dynamic Shield yang digunakan dan kelengkapan lain adalah termasuk stereng dibalut kulit dengan butang kawalan audio, pengawal suhu automatik digital, pengitar udara belakang dengan corong di bumbung, sistem tanpa kunci dengan butang pemula enjin, cermin pandang belakang malap sendiri dan dua soket pengecas USB.

GALERI: Mitsubishi Triton VGT Premium MT 2019