Berikutan kenyataan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) yang membenarkan perniagaan tertentu di bawah industri automotif untuk kembali beroperasi, Modenas telah mengumumkan beberapa cawangan pusat khidmat lepas jualan mereka yang terpilih kini kembali dibuka.

Ia adalah pusat servis di Subang, Ipoh, Gurun dan Kuantan, namun operasi diterhadkan kepada dua hari sahaja dalam seminggu iaitu hari Isnin dan Khamis, manakala waktu operasi adalah dari jam 10 pagi hingga 3 petang. Pengumuman akan dibuat sekiranya terdapat sebarang perubahan.

Selain daripada itu, pusat servis ini juga cuma akan melayan pemilik yang telah membuat temu janji terlebih dahulu, melalui laman http://bit.ly/mcobookaservice, http://bit.ly/jomservis atau menghantar mesej WhatsApp kepada Modenas Careline di 0195708135.

Setelah membuat temu janji atas talian, pelanggan akan dihubungi oleh wakil Modenas sebagai pengesahan dan mereka akan memberitahu waktu dan slot yang ditetapkan. Langkah ini diambil bagi mengehadkan jumlah individu dalam premis dan menjaga penjarakan sosial.

Pelanggan yang hadir juga diminta memakai penutup hidung dan mulut, dan suhu mereka akan diperiksa sebelum boleh memasuki pusat servis.