Honda Malaysia telah mengadakan satu kerjasama dengan SOCAR Mobility Malaysia Sdn Bhd (SOCAR) untuk menyediakan 50 buah Honda City bagi kegunaan petugas barisan hadapan yang juga merupakan pelanggan Honda.

Bermakna, sekiranya anda seorang petugas barisan hadapan dan memiliki kenderaan Honda tetapi tidak boleh menggunakannya buat masa ini, anda layak untuk menggunakan khidmat yang disediakan oleh Honda dengan Socar ini, di mana City tersebut boleh digunakan selama satu bulan secara percuma (sewa dibayar oleh Honda).

“Inisiatif bersama Socar ini diperkenalkan demi membantu petugas barisan hadapan yang mana kenderaan Honda mereka tidak boleh digunakan pada waktu sekarang, dan diganti dengan City buat sementara. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada petugas barisan hadapan sepanjang bertempur dengan pandemik Covid-19 ini,” kata pengarah urusan dan CEO Honda Malaysia, Toichi Ishiyama.

Petugas barisan hadapan yang berminat mahu menggunakan khidmat ini boleh melayari laman web rasmi Honda Malaysia untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaannya.