Berapa lama biasanya waranti yang anda terima ketika membeli bateri baharu untuk kereta anda? 12 bulan? 18 bulan? Kini jenama bateri yang terkenal dengan perumah berwarna hijau, Amaron hadir dengan jaminan bateri selama 36-bulan!

Menurut Amaron, bateri kereta biasanya boleh digunakan dalam tempoh masa hanya lapan bulan setelah keluar dari pengilang. Namun, oleh kerana Amaron percaya dengan kualiti produk mereka yang mampu bertahan sekurang-kurangnya selama tiga tahun, jenama berkenaan menawarkan perlindungan waranti dengan tempoh yang sama kepada pelanggan.

Walau bagaimanapun, perlindungan waranti 36-bulan atau 60,000 km (yang mana sampai dahulu) ini hanya akan ditawarkan untuk bateri 38B20L, siri 46B24 dan jenis DIN untuk kenderaan petrol, yang diedarkan oleh Tecxus Marketing sahaja – anda perlu membelinya dari pengedar sah mereka di seluruh negara.

Manakala untuk bateri yang digunakan pada kenderaan diesel, ia akan diberikan waranti standard selama enam-bulan. Namun jika anda membeli bateri Amaron ini untuk kenderaan diesel anda menerusi pengedar yang sah, waranti selama sembilan-bulan akan diberikan.

Untuk lebih info berkenaan harga, pengedar atau waranti ini sendiri, hubungi Amaron Malaysia menerusi laman facebook rasmi mereka pada PAUTAN INI.