Volkswagen Malaysia buka semula operasi pusat servis di seluruh negara — SOP kesihatan diamalkan

Volkswagen Malaysia buka semula operasi pusat servis di seluruh negara — SOP kesihatan diamalkan

Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) telah mengumumkan pembukaan semula oeprasi di semua pusat servisnya dalam kapasiti penuh susulan daripada Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sejak awal minggu ini.

Pengedar di seluruh negara akan mematuhi garis panduan ketat yang telah dikeluarkan, serta menganjurkan kempen “Safe Hands” yang memberi tumpuan kepada tiadanya sentuhan secara langsung ketika menerima atau menyerahkan kenderaan kepada pelanggan, penjelasan melalui video, sanitasi sebelum dan selepas kenderaan diselenggarakan sementara bayaran pula dilakukan secara elektronik tanpa tunai.

Pengedar terpilih juga ada menawarkan perkhidmatan menjemput kenderaan dan menyerahkannya kembali kepada pelanggan. Slot servis kenderaan bagaimanapun hanya melalui temujanji sahaja. Untuk itu, pelanggan dinasihatkan untuk menghubungi pusat servis Volkswagen pilihan mereka terlebih dahulu untuk membuat temujanji.

Pelanggan dan frontliner yang telah membuat tempahan melalui kempen Welcome Back sebelum ini akan diberi keutamaan, bergantung kepada kekosongan. Premis terlibat akan selalu disanitasi, sementara bacaan suhu badan akan diambil bagi semua staf dan pelanggan yang hadir.

“Dalam usaha kami untuk memenuhi keperluan lepas jualan pelanggan, kami juga mematuhi norma-norma baru seperti penjarakkan sosial, dan kebersihan serta sanitasi adalah perkara penting sebagai langkah penghindaran yang perlu diambil. Kempen “Safe Hands” yang kami anjurkan memenuhi semua keperluan itu,” ujar Pengarah Urusan VPCM, Erik Winter.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required