Proton telah mengumumkan bahawa model mampu milik mereka, Proton Saga adalah kereta paling laris di Malaysia untuk bulan Mei tahun 2020. Selepas disegarkan semula pada Ogos tahun lalu, Saga merupakan antara model Proton yang menunjukkan prestasi jualan konsisten selain dari SUV Proton X70.

Angka jualan rasmi keseluruhan masih lagi belum dikeluarkan (buat masa sekarang), namun boleh dijangkakan jumlah jualan Saga akan mencatatkan angka yang lebih baik berbanding Perodua Myvi yang diumumkan sudah dijual dengan jumlah 2,612 sepanjang bulan lalu.

Proton juga kini sedang menawarkan duit raya berjumlah RM288 untuk pelanggan yang menempah Saga secara atas talian menerusi laman sesawang rasmi mereka dengan bayaran hanya RM9.99. Model ini hadir dengan tiga varian bermula dengan Saga Standard MT berharga RM32,800, Saga Standard AT berharga RM35,800 dan Saga Premium AT berharga RM39,800 – kesemua harga ini adalah harga atas jalan tanpa insuran.

Kesemua varian berkenaan dijana oleh enjin 1.3 liter VVT berkuasa 95 PS dan tork maksima 120 Nm. Model dengan kotak gear manual kekal dengan transmisi lima-kelajuan, namun versi automatik kini menerima kotak gear 4AT dari Hyundai ketika model facelift ini diperkenalkan bagi menggantikan kotak gear CVT sebelum ini.