Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) telah melancarkan kedai rasmi mereka di dalam Shopee, dan bersempena jualan 7.7 Mid-Year Sale akan datang, pelbagai tawaran eksklusif disediakan bagi sesiapa yang menempah kenderaan melalui Shopee dari 23 Jun hingga 7 Julai 2020.

Pelanggan cuma perlu membayar RM199 untuk melayakkan mereka memenangi ganjaran bernilai antara RM4,279 hingga RM14,819 (bergantung kepada model), di mana ia termasuk nilai penjimatan, penghantaran ke rumah (sekiranya tinggal dalam radius 20 km daripada pusat pengedar), pakej pembersihan bernilai RM150 serta Lego VW Camper bernilai RM499. Selain itu, tujuh pelanggan istimewa juga akan dipilih untuk mendapat baucar Shopee bernilai RM700.

Pengarah urusan VPCM, Erik Winter memberitahu bahawa langkah ke Shopee adalah satu cara bagi jenama itu untuk mengoptimakan servis mereka dalam aplikasi digital, dan pada masa sama memberikan tawaran terbaik dan memudahkan apabila membeli kenderaan Volkswagen baru.

“Kami telah mendapat kejayaan melalui inisiatif digital dan e-commerce, dan kehadiran dalam Shopee adalah satu langkah biasa yang seterusnya. Kerjasama dengan Shopee ini memanfaatkan kecekapan mereka dalam dunia digital dan platform untuk berhubung dengan pelanggan sambil memberikan mereka tawaran yang hebat,” kata Winter.

Pengarah urusan serantau Shopee, Ian Ho pula menambah, “Kami senang hati menjadi sebahagian daripada kerjasama dengan jenama automatif yang terbesar di dunia ini. Ia datang dalam masa yang betul, berikutan pengumuman kerajaan untuk memberikan pengecualian cukai jualan untuk kenderaan.”