Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), pengendali perkhidmatan rel urban dan Bas Rapid Transit (BRT) di Lembah Klang, mengumumkan diskaun tambahan untuk pemegang Pas MyCity, pas perjalanan tanpa had satu hari dan tiga hari untuk semua perkhidmatan rel dan BRT Rapid KL.

Di mana pengguna semua perkhidmatan rel dan BRT Rapid KL boleh mendapat diskaun berkenaan dengan harga RM5 untuk sehari dan RM15 untuk tiga hari, mulai hari ini (1 Julai) hingga 31 Dis 2020.

Walau bagaimana pun, diskaun tambahan ini tidak termasuk harga kad Touch ‘N Go bernilai RM5, serta RM5 nilai dompet minimum yang perlu ada di dalam kad Touch ‘N Go. Pas MyCity ini boleh didapati di semua 122 stesen LRT, MRT, Monorel dan BRT.

“Kami berharap agar inisiatif ini dapat menyemarakkan aktiviti-aktiviti ekonomi dan perniagaan, khususnya di Lembah Klang dan Selangor,” kata Muhammad Nizam Alias, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan (Operasi), Prasarana Malaysia Berhad.

Menurutnya lagi, pas MyCity ini juga diharap akan dapat membantu menjana semula sektor pelancongan domestik yang terkesan daripada wabak COVID-19 sejak Mac yang lalu.

“Rangkaian rel dan BRT Rapid KL bersepadu kami yang strategik, akan memberi para pengguna peluang menikmati perjalanan tanpa had secara meluas di sekitar Lembah Klang dan Selangor,” kata Muhammad Nizam lagi.

Maklumat lanjut mengenai Pas MyCity boleh didapati daripada kakitangan Rapid KL di mana-mana stesen rel atau BRT. Selain itu, anda juga boleh melayari media sosial Rapid KL atau laman web www.myrapid.com.my