Edaran Tan Chong Motor (ETCM) dan Tan Chong Ekspres Auto Servis Centre (TCEAS) telah mengumumkan kempen panggilan produk secara sukarela untuk Nissan Serena S-Hybrid C26 generasi ke-empat bertujuan memprogramkan semula unit kawalan CVT kenderaan terbabit.

Panggilan balik ini melibatkan 4,001 unit Serena S-Hybrid model import-sepenuhnya (CBU) tahun buatan antara September 2012 hingga November 2013. Kos bagi penggantian komponen (termasuk kos buruh) untuk unit Serena CBU yang terlibat tidak akan dikenakan kepada pemilik MPV terbabit.

ETCM turut menambah, kempen ini tidak melibatkan model Serena S-Hybrid C27 generasi kelima yang masih berada di pasaran tempatan, sebaliknya hanya membabitkan model Serena S-Hybrid C26 sahaja.

Pelanggan yang terlibat dengan kempen ini akan dimaklumkan secara terus oleh TCEAS menerusi surat, SMS atau Whatsapp, dan dinasihati agar segera menghubungi mana-mana cawangan TCEAS berhampiran untuk membuat temujanji. Manakala bagi pelanggan yang ada sebarang pertanyaan mengenai kempen panggil balik ini, bolehlah menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan Nissan di talian bebas tol 1800-88-3838.