Dalam usaha untuk meningkatkan lagi khidmat selepas jualan syarikat, Modenas telah mewujudkan satu servis baru untuk pelanggan, dinamakan sebagai “Direct to your Door.” Ini adalah satu khidmat servis bergerak ditawarkan untuk semua pemilik moped, skuter dan street bike jenama Modenas.

Walaubagaimanapun, pada masa ini ia hanya ditawarkan oleh dua pusat servis Modenas, iaitu di Ipoh, Perak dan Kuantan, Pahang, manakala pelanggan pula perlu berada dalam lingkungan 15 km daripada pusat servis ini. Di bawah adalah senarai servis yang disediakan.

Mereka yang mahu menggunakan khidmat ini pertamanya perlu membuat temu janji dengan pusat servis dan kemudiannya juruteknik terlatih akan dihantar untuk melengkapkan proses penyelenggaraan, sama ada menaiki motosikal atau van yang lengkap dengan peralatan diperlukan.

Khidmat servis bergerak ini disediakan setiap hari, kecuali Ahad dengan waktu operasi dari jam 9 pagi hingga 4 petang bagi hari biasa dan 9 pagi hingga 12.30 tengahari bagi hari Sabtu. Harga yang dikenakan bergantung kepada servis yang dibuat dan ditambah dengan caj perkhidmatan RM10.