MMC-Gamuda telah memaklumkan Jalan Kuala Selangor (Km48) ke arah Sungai Buloh telah ditutup sepenuhnya hingga 30 Sept ini. Ia bertujuan bagi memberi laluan kepada kerja-kerja menambah baik jalan termasuk membina dinding penghadang.

Untuk itu, pengguna dari Damansara Damai ke Sungai Buloh akan dilencongkan ke kanan dan meneruskan perjalanan di Jalan Kuala Selangor (arah Kepong) sebelum membuat pusingan U untuk kembali ke Jalan Kuala Selangor (arah Sungai Buloh).

Manakala pengguna yang datang dari Prima Damansara ke Sungai Buloh/Plaza Tol Sungai Buloh pula akan dilencongkan ke kanan untuk membuat pusingan U di bawah jejambat dan meneruskan perjalanan di Jalan Kuala Selangor (Arah Kepong), selepas itu akan membuat satu lagi pusingan U sebelum kembali ke Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh).

Bagi pengguna dari Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh dari Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh) menghala ke Plaza Tol Sungai Buloh akan dilencongkan ke kiri.

Dalam masa yang sama, pengguna juga dinasihati agar mematuhi arahan papan tanda lalu lintas dan pengawal bendera yang bertugas ketika penutupan jalan dilaksanakan.