Perhimpunan Ford Mustang terbesar di Pavilion KL catat rekod baharu dalam Malaysia Books of Records

Kelab Mustang Malaysia telah mencatatkan rekod baharu di dalam Malaysia Book of Records sebagai penganjur perhimpunan Ford Mustang terbesar di negara ini. Perhimpunan yang diadakan pada 27 September 2020 menyaksikan sebanyak 137 Ford Mustang berhimpun di Pavilion Kuala Lumpur dan para pemilik berpeluang beramah mesra dan berkongsi pengalaman berharga sesama sendiri.

Dalam majlis tersebut, sijil pengiktirafan disampaikan kepada Presiden Kelab, Alfred C.K. Joseph oleh Ketua Pegawai Operasi Malaysia Book of Records, Christopher Wong.

“Kami begitu teruja kerana mendapat tempat di dalam Malaysia Book of Records sebagai pemegang rekod penganjur perhimpunan Ford Mustang terbesar di Malaysia. Matlamat kami adalah untuk mengetengahkan perpaduan dan keharmonian semua lapisan masyarakat di dalam negara berbilang kaum ini melalui minat dan aprisasi terhadap kereta,” kata Alfred C.K. Joseph, Presiden Kelab Mustang Malaysia.

Kelab Mustang Malaysia ditubuhkan pada tahun 2018, dan semenjak itu ia terus berkembang sehingga memiliki 245 ahli berdaftar. Ditubuhkan dengan tujuan berkongsi informasi berkenaan Ford Mustang baharu selain menggalakkan pemanduan yang selamat dan berhemah. Ia juga menyediakan platform kepada para pencinta Ford Mustang memupuk hubungan berdasarkan minat yang sama.

“Sekalung tahniah kepada Kelab Mustang Malaysia kerana menganjurkan acara ini dan mencatatkan rekod baharu. Ia merupakan kejayaan yang begitu besar apabila berjaya menganjur dan mengumpulkan sebanyak 137 kenderaan Mustang bersama para pemiliknya. Kami amat berbangga dengan segala usaha keras mereka.

“Kami akan terus komited dalam mengekalkan hubungan erat dengan pelbagai kelab pemilik Ford dan menyokong aktiviti-aktiviti yang dijalankan bagi membina silaturrahim dan hubungan baik sesama ahli,” ujar Syed Ahmad Muzri Syed Faiz, Pengarah Urusan, Sime Darby Auto ConneXion.