Toyo Tyre Malaysia telah mengumumkan bahawa tayar siri baharu Proxes CR1 akan dilancarkan secara rasmi untuk pasaran Malaysia pada 19 November 2020 ini. Lagi berita baik, majlis perasmian berkenaan akan dibuat secara maya dan boleh ditonton oleh semua orang pada pukul 9 pagi hari berkenaan, di laman Facebook rasmi Toyo Tyre Malaysia.

Tayar Proxes CR1 ini dihasilkan bagi memberikan pemanduan yang lancar dan santai untuk kereta penumpang biasa dan juga SUV. Ia menampilkan teknologi T-Mode dan Nano Balance signatur dari Toyo Tires bagi menangani keadaan dunia sebenar serta mengoptimakan prestasi komponen-komponen pada bunga tayar.

Menurut Toyo lagi, tayar Proxes CR1 ini turut memberikan prestasi tinggi ketika basah dan kering, dalam masa yang sama tahan lebih lama serta menyumbang kepada penggunaan bahan api yang lebih baik, hasil dari kerja-kerja pembangunan yang intensif.

Maklumat teknikal yang lebih terperinci, saiz yang ditawarkan serta informasi berkenaan harga akan diumumkan ketika majlis pelancarannya nanti. Istimewa untuk peminat sukan permotoran, Prince of Drift Malaysia, Tengku Djan Ley turut akan membuat penampilan pada pelancaran berkenaan.

Tengku Djan akan berkongsi maklum balas peribadinya terhadap tayar Toyo Proxes CR1 ini, yang telah dipasang pada Mercedes-Benz C 230 dan telah dipandu uji di tempat letak kereta Pusat Konvensyen Setia City baru-baru ini.

Selain dari input yang diberikan oleh pemandu profesional ini, acara pelancaran maya interaktif ini turut akan menawarkan hadiah kepada 53 pemenang bertuah. Tiga penonton pertama yang memberikan ‘like’ dan berkongsi (share) video siaran langsung berkenaan serta menjawab lima soalan dengan betul bakal memenangi satu set tayar Proxes CR1 ini! Manakala 50 pemenang yang lain akan menerima kad minyak Petronas yang masing-masing bernilai RM20.