Cawangan utama JPJ di Kuala Lumpur yang terletak di Wangsa Maju, Setapak, akan ditutup selama lima hari bermula hari ini untuk kerja-kerja sanitasi dan pembersihan. Perkara ini diumumkan oleh JPJ WPKL dalam satu hantaran rasmi.

Untuk itu, sebagai alternatif, pelanggan boleh berkunjung ke cawangan JPJ di Bandar Sri Permaisuri, Bandar Menjalara, UTC Kuala Lumpur, Mini UTC Sentul dan Mini UTC Keramat untuk sebarang urusan berkaitan.

Di bawah PKP 2.0 yang sedang berlangsung ketika ini, pejabat JPJ akan dibuka dari 9 pagi hingga 4 petang (rehat dari 1 tengahari-2 petang), dengan perkhidmatan yang terhad kepada cukai jalan bagi kenderaan komersil dan pembaharuan lesen memandu serta lesen vokasional (GDL, PSV) bagi kenderaan komersil, termasuk teksi dan e-hailing.

Pelanggan boleh juga datang ke JPJ untuk mendapatkan sijil pemilikan kenderaan atau untuk mendapatkan ID capaian bagi sistem online MySikap. Semua perkhidmatan melibatkan orang perseorangan boleh dilakukan secara online, melalui platform MySikap dan lain-lain.