PLUS Malaysia Berhad (PLUS) telah mengumumkan penutupan jalan secara berperingkat dan pengaktifan laluan kontra di KM307-KM309 di laluan Plaza Tol Sungai Besi-Persimpangan UPM bermula 25 Jan lalu sehingga 2 Februari 2021. Penutupan jalan dan pengaktifan laluan kontra tersebut dilaksanakan setiap jam 10 malam hingga 5 pagi, selama lapan hari.

Ia adalah bagi kelancaran kerja pembinaan jejambat pejalan kaki utuk projek MRT. Walau bagaimana pun, menurut PLUS, penutupan akan dilaksanakan secara berperingkat dan hanya satu penutupan akan dilaksanakan pada satu-satu masa.

Justeru, pengguna lebuhraya yang menghala ke Seremban atau Kuala Lumpur dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini melalui paparan CCTV yang disediakan.

Selain itu, anda juga boleh mendapatkan bantuan pasukan PLUSRonda dengan menekan butang SOS pada aplikasi tersebut. Dalam masa yang sama, anda juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papan tanda trafik serta arahan ketika melalui kawasan terbabit.