PKP 2.0: Pusat cuci kereta, kedai gunting rambut dan pasar malam sudah boleh dibuka, perlu ikut SOP

PKP 2.0: Pusat cuci kereta, kedai gunting rambut dan pasar malam sudah boleh dibuka, perlu ikut SOP

Ketika sesi sidang media hariannya sebentar tadi, Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri mengumumkan bahawa pusat cuci kereta dibenarkan untuk dibuka semula sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang dijadualkan berlangsung di seluruh negara (kecuali Sarawak) sehingga 18 Februari 2021.

Menurut beliau, keputusan ini dibuat setelah mendapat pandangan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN), memandangkan tiada kluster baru jangkitan Covid-19 yang wujud pada sektor ini. Namun beliau mengingatkan bahawa pengusaha perniagaan agar mematuhi SOP yang ditetapkan dan hanya dibenarkan beroperasi sehingga pukul 10 malam.

Dalam masa yang sama, menteri berkenaan turut menyatakan dua lagi sektor perniagaan iaitu pasar malam dan juga kedai gunting rambut turut dibenarkan untuk beroperasi mengikut SOP yang ditetapkan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required