Puspakom telah mengumumkan sebuah lagi cawangannya iaitu yang berlokasi di Bangi terpaksa ditutup mulai hari ini setelah salah seorang kakitangannya disahkan positif COVID-19 dan proses pengesanan kontak juga sedang dijalankan. Semua kakitangan cawangan juga akan menjalani ujian saringan Covid-19, sementara mereka yang berhubung secara langsung dengan kakitangan tersebut telah diarahkan untuk menjalani kuaratin selama 14 hari.

Selain itu, proses sanitasi dan pembersihan secara menyeluruh turut dilakukan, manakala tarikh pembukaan semula cawangan tersebut akan dimaklumkan kelak. Menurut Puspakom, bagi pelanggan yang mempunyai temujanji di Puspakom Bangi, semua bayaran temujanji pemeriksaan yang telah dibuat akan dipulangkan secara automatik.

Sebagai alternatif, pelanggan yang telah membuat temujanji di Puspakom Bangi boleh menjalani pemeriksaan secara walk-in dengan pembayaran secara tunai di cawangan yang disenaraikan di atas. Pelanggan perlu membawa slip pengesahan temujanji Puspakom Bangi semasa hadir ke cawangan alternatif.

Puspakom turut berkata, pihaknya sentiasa bekerjasama rapat dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam menghadapi gejala ini. Sebarang maklumat terkini akan dimaklumkan kepada pelanggan dari semasa ke semasa melalui Facebook rasmi Puspakom.