Kurang seminggu lagi acara ACE 2021, yang ditaja bersama oleh Carsome, akan berlangsung di Setia City Convention Centre (SCCC) 17 dan 18 April ini. Di sana anda berpeluang memandu uji dan membeli kereta pilihan, dan disediakan dengan pelbagai promosi untuk menjadikannya lebih berbaloi.

Bagi penggemar Ford Ranger, trak pikap berkenaan tersedia dengan jaminan pengeluar selama lima-tahun untuk kesenangan pemilik. Ini termasuk semua varian bagi Ranger, juga sah untuk versi Raptor X yang baru saja diperkenalkan.

Raptor X hadir dengan warna True Red yang unik serta kelainan penggayaan yang khusus untuknya, seperti pelekat badan yang ditampilkan di bahagian sisi. Ia juga menerima beberapa kelengkapan tambahan berbanding Ranger biasa, termasuk kamera 360-darjah, perakam video digital (DVR) dua-saluran Kenwood serta pelapik kaki khusus.

Sebagai tambahan, paultan.org akan memberikan baucar kombinasi bernilai RM2,550 kepada 200 pelanggan pertama yang menempah kenderaan baru. Ini termasuk baucar DK SCHWEIZER RM650 untuk balutan kulit dalam kenderaan, baucar filem penapis haba cermin RM500, baucar penapis udara Blueair RM500, baucar Dodomat RM300, baucar tempat duduk kanak-kanak Recaro RM300, baucar petrol BHP RM200 dan baucar Shopee RM100.

Selain daripada itu, tempahan yang sudah disahkan juga melayakkan anda untuk menyertai cabutan bertuah yang memberi peluang memenangi hadiah termasuk telefon bimbit bernilai RM2,300 setiap satu dan pakej percutian bernilai RM10,000!

Lexus menyertai beberapa lagi jenama premium seperti BMW dan MINI di ACE, sementara jenama lain yang turut hadir adalah termasuk Ford, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota dan Volkswagen. Anda juga berpeluang untuk melihat kereta lumba MSF Racing waktu acara ini!

Memandangkan kita masih dalam tempoh pandemik, kami akan mengambil semua langkah berjaga-jaga yang dirasakan perlu untuk memastikan keselamatan semua. Pengunjung diwajibkan memakai pelitup muka sepanjang masa dan bacaan suhu badan akan diambil serta dipastikan berada di bawah 37.4ºC sebelum masuk. Anda juga perlu mengimbas kod QR dan mendaftar melalui aplikasi MySejahtera bagi tujuan memudahkan pengesanan kontak sekiranya perlu.

Sebagai usaha tambahan, semua individu wakil penjual yang ada untuk acara ini akan memakai pelindung muka selain pelitup muka biasa. Semua permukaan sentuhan yang utama, termasuk pada kenderaan yang dipamer serta pandu uji, akan disanitasi secara kerap. Kami akan menyediakan cecair sanitasi tangan di lokasi, dan menggalakkan semua pengunjung untuk membawa cecair mereka sendiri dan juga basuh tangan dengan kerap.

Kami juga akan mengenakan had hanya seramai 1,200 orang di dalam dewan pameran dalam satu-satu masa. Kami mengambil keputusan untuk mengurangkan lagi jumlah berkenaan — berbanding 1,700 orang yang dibenarkan oleh SCCC berpandu kepada 50% orang sebagai pematuhan SOP semasa yang ditetapkan kerajaan — bagi memastikan keselamatan semua. Sebaik memasuki dewan pameran, pengunjung diwajibkan mematuhi panduan jarak sosial selamat. Kanak-kanak di bawah usia 12 tahun dan warga emas berusia 60 tahun tidak akan dibenarkan masuk.

Klik di sini untuk maklumat lanjut berkenaan ACE 2021