Tengku Djan dilantik sebagai duta jenama Toyo Tires

Tengku Djan dilantik sebagai duta jenama Toyo Tires

Tengku Djan Ley telah dilantik sebagai duta jenama bagi Toyo Tires, yang merupakan sebahagian daripada inisiatif untuk memperkukuhkan lagi jenama ini di Malaysia, di mana ‘Prince of Drift’ ini turut memainkan peranan penting dalam beberapa aktiviti pemasaran.

“Kami sangat gembira menyambut kehadiran Tengku Djan sebagai duta jenama Toyo Tires. Kejayaan beliau dalam sukan permotoran dan juga pengetahuan teknikal beliau pastinya melengkapkan semangat Toyo Tyres, dan kami berharap dapat menjalinkan kerjasama yang lebih baik pada masa akan datang,” ujar Masaomi Kono, timbalan presiden Pemasaran dan Jualan Toyo Tires Malaysia.

Tengku Djan yang juga dikenali sebagai figuran dalam sukan permotoran tempatan, acapkali mengambil bahagian dalam banyak acara besar termasuk Sepang 1000KM, D1 Grand Prix All-Star World Championship dan Formula Drift Asia. Beliau juga terlibat dengan Vios Challenge dalam Festival Toyota Gazoo Racing, di mana Toyo Tires menjadi penaja Emas sejak 2017.

“Saya bersyukur dan gembira dengan sokongan yang diberikan oleh Toyo Tires dalam memilih saya sebagai duta jenama. Saya biasa dengan keupayaan syarikat ini dalam mereka bentuk tayar yang mampu memberikan prestasi baik di trek, ini juga bermakna tayar yang dihasilkan juga sesuai untuk pengguna di jalan raya,” ujar Tengku Djan.

Tambahnya lagi, “Saya tentunya bersemangat untuk bekerjasama dengan Toyo Tires sepanjang tahun, bukan hanya pada musim perlumbaan. Saya fikir orang ramai juga harus mempelajari mengenai penawaran produk syarikat ini yang meliputi hampir kesemua keperluan kenderaan.”

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required