Harga minyak 22-28 April – RON 97 naik 4 sen seliter

Harga minyak 22-28 April – RON 97 naik 4 sen seliter

Kementerian Kewangan telah mengumumkan untuk minggu bertarikh 22 hingga 28 April 2021, harga bahan api petrol RON 97 dilaporkan naik sebanyak empat sen seliter. Ini menjadikan harganya kini RM2.58 seliter, berbanding RM2.54 seliter pada minggu sebelum ini.

Walau bagaimana pun, harga bagi petrol RON 95 pula masih kekal pada paras harga siling yang ditetapkan iaitu RM2.05 seliter.

Begitu juga dengan harga runcit diesel yang turut kekal pada paras RM2.15 seliter untuk gred Euro 2M dan RM2.25 seliter bagi Euro 5 (B7).

Kesemua harga itu efektif mulai 12.01 tengahmalam ini, 22 April, sehinggalah Rabu hadapan, 28 April 2021.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required