PLUS Malaysia Berhad (PLUS) telah mengumumkan laluan di antara KM7.2 hingga KM8.5 (Arah Utara) di antara Tanjung Kupang dan Lima Kedai di Lebuhraya Laluan Kedua Malaysia-Singapura (Linkedua) ditutup selama tiga hari mulai jam 8 malam pada 14 Julai 2021 (Rabu) sehingga jam 6 pagi pada 16 Julai 2021 (Jumaat).

Ia adalah bagi memberikan laluan untuk kerja-kerja pelancaran rasuk jambatan dan kerja berkaitan dilaksanakan oleh kontraktor Projek Pembangunan Gerbang Nusajaya di laluan terbabit.

Walau bagaimana pun, aliran kontra akan diaktifkan di laluan terbabit bagi kelancaran trafik. Justeru, pengguna lebuhraya yang menghala ke Kuala Lumpur atau Johor Bahru dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini melalui paparan CCTV yang disediakan.

Para pengguna juga boleh mendapatkan bantuan pasukan PLUSRonda dengan menekan butang SOS pada aplikasi tersebut. Dalam masa yang sama, mereka juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papan tanda trafik serta arahan ketika melalui kawasan terbabit.