Puspakom Sdn Bhd telah mengumumkan penutupan sementara operasi bagi Pusat Pemeriksaan Kenderaan Teluk Kumbar, Pulau Pinang mulai semalam, 12 Ogos 2021, bagi melakukan proses disinfeksi dan sanitasi. Ini adalah bagi memastikan keselamatan semua pihak.

Menurut Puspakom, pembukaan semula cawangan terbabit akan dimaklumkan kelak. “Bagi pelanggan yang telah membuat temujanji pemeriksaan di cawangan tersebut, bayaran temujanji akan dipulangkan secara automatik dalam tempoh 30 hari.

“Temujanji pemeriksaan boleh dilakukan semula apabila Puspakom Teluk Kumbar beroperasi kembali seperti biasa. Sebagai alternatif, pelanggan juga boleh ke cawangan berdekatan iaitu Puspakom Mak Mandin (bagi semua kategori kenderaan) atau Puspakom Batu Maung (bagi kenderaan perdagangan ringan dan kenderaan persendirian sahaja),” ujar Puspakom.

Sambil menambah, pelanggan diminta untuk mengabaikan Peringatan Temujanji MyPUSPAKOM jika menerimanya sepanjang tempoh penutupan cawangan. Orang ramai boleh mengikuti Facebook Puspakom Sdn Bhd atau melayari www.puspakom.com.my untuk mendapatkan maklumat terkini berhubung operasi Puspakom dari semasa ke semasa.