Honda ADV 150 dan WMoto Xtreme 150 yang berada dalam pasaran Malaysia nampaknya bakal menerima saingan baru apabila kami mendapat khabar bahawa sebuah lagi skuter adventure 150 cc akan tiba tidak lama lagi, berkemungkinan pada awal tahun 2022.

Tidak banyak perincian yang boleh didedahkan buat masa ini, tetapi kami mendapat tahu, spesifikasi model yang akan dijual masih lagi belum diputuskan. Antara penyebabnya adalah keadaan lojistik semasa yang memberi gangguan kepada pengilang, masalah bekalan mikrocip serta caj penghantaran yang meningkat.

Apa yang boleh dikatakan, model di bawah jenama baru ini akan menggunakan enjin satu silinder dan mempunyai bentuk badan adventure seperti ADV150 dan Xtreme 150. Kita juga boleh menjangkakan penghadang angin hadapan yang diberikan terus, bersama skrin LCD serta sistem pemula tanpa kunci.

Kita juga masih tidak mengetahui sama ada model pasaran Malaysia akan dipasang dengan brek ABS atau tidak, tetapi pakej brek yang diberi mungkin melibatkan set cakera di depan belakang, selain lampu jenis LED. Adakah anda rasa ini akan menjadi satu lagi model popular dalam segmen yang semakin hangat sekarang?