PLUS Malaysia Berhad (PLUS) telah mengumumkan lorong kecemasan dan lorong kiri di antara Tapah dan Bidor di KM329.65 hingga KM330.10 (arah selatan) di Lebuhraya Utara-Selatan sedang ditutup selama lima hari kepada semua kenderaan sehingga Jumaat ini, 19 November 2021. Ia adalah bagi membolehkan kerja-kerja penyelenggaraan jalan dilaksanakan dengan lancar di laluan berkenaan.

Walau bagaimanapun, lorong kanan di laluan terbabit masih boleh dilalui oleh semua kenderaan. Justeru, pengguna lebuhraya terbabit yang menghala ke selatan dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini melalui paparan CCTV yang disediakan. Mereka juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papan tanda trafik serta arahan yang dikeluarkan oleh kakitangan PLUS ketika melalui kawasan terbabit.

Pengguna lebuh raya boleh menghubungi PLUSLine di 1800-88-0000 untuk mendapatkan maklumat trafik atau sekiranya ingin mendapatkan bantuan apabila berlaku kecemasan.