Semalam tular video berdurasi 23 saat di laman-laman sosial memaparkan seorang pemuda yang hampir digilis sebuah lori treler ketika sedang mengisi angin tayar motosikalnya di perkarangan sebuah stesen minyak. Lanjutan dari itu, pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan bahawa satu siasatan lanjut berkenaan insiden berkenaan kini sudahpun mula dibuat.

Menurut Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao dalam laporan Sinar Harian, siasatan awal mendapati kejadian tersebut berlaku di sebuah stesen minyak di Bandar Sultan Suleiman kira-kira jam 8.30 pagi semalam (Rabu).

“Ketika kejadian, sebuah lori kontena yang dipandu seorang wanita berumur 35 tahun membuat pusingan U di dalam kawasan stesen minyak, sebelum melanggar mangsa yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya.

“Akibat pelanggaran tersebut, mangsa telah terjatuh dan hampir digilis lori berkenaan,” katanya menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan semalam.

“Difahamkan, mangsa merupakan seorang lelaki tempatan berumur 29 tahun mengalami luka pada tangan dan sakit bahagian kaki serta badan,” katanya lagi dan menjelaskan kes ini masih dalam siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian dan ia disiasat di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.