Beberapa laluan di LPT, KLK masih ditutup – ANIH

Beberapa laluan di LPT, KLK masih ditutup – ANIH

ANIH Berhad telah memaklumkan status terkini di Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 1 dan Lebuhraya Karak-Kuala Lumpur (KLK) kendaliannya. Selepas ditutup tempoh hari susulan banjir yang berlaku di kawasan berkenaan, buat setakat jam 7.30 pagi ini, syarikat konsesi berkenaan memaklumkan terdapat laluan telah dibuka kembali untuk kegunaan trafik. Laluan terbabit ialah KM198 di Srijaya-Gambang, Lancang-Temerloh (KM 114.8),

Walau bagaimana pun, terdapat banyak laluan di lebuhraya berkenaan yang masih ditutup berikutan trend air banjir yang menaik dan kerja-kerja pembersihan sedang dijalankan.

Laluan terbabit ialah Lanchang-Temerloh (KM 113), Lanchang-Karak (KM 84.6), dan Temerloh (KM76-KM126) di kedua-dua hala.

Manakala laluan di Lebuhraya Karak-Kuala Lumpur (KLK) yang masih ditutup melibatkan laluan ke timur dari Bentong Barat (KM62.5) ke Karak (KM75) dan Karak (KM75) ke Bentong Timur (KM68 ). Begitu juga dengan KM 74.9 menuju ke Kuala Lumpur dan terdapat lubang di lorong kiri, difahamkan laluan kontra akan dibuka di laluan berkenaan.

Selain itu, laluan lain yang masih ditutup ialah KM74.4 (hala KL), KM71 (kedua-dua hala), KM69.5 (hala KL), KM67.8 (hala KL), KM66.4 hingga KM66.1 (hala KL) dan KM66.1 (hala KL).

Untuk pengguna kenderaan yang melalui laluan yang dibuka, harap lebih berhati-hati dalam pemanduan dan ikut isyarat trafik yang ditetapkan oleh pihak konsesi.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required