myTukar Retail Experience Centre Puchong Selatan rasmi dibuka – pusat sehenti kenderaan terpakai

myTukar Retail Experience Centre Puchong Selatan rasmi dibuka – pusat sehenti kenderaan terpakai

myTukar Retail Experience Centre yang terletak di Puchong Selatan, bersebelahan dengan Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) kini sudah dibuka secara rasmi untuk orang ramai dan pelancarannya dibuat sekali bersama acara myTukar AutoFair 2022 yang bermula hari ini.

Menurut myTukar, pusat sehenti di Puchong Selatan ini akan diikuti oleh beberapa lagi pusat myTukar lain selepas ini, dan menyediakan satu tempat fizikal bagi orang ramai, sebagai sokongan kepada laman jualan atas talian. Sebelum ini, myTukar juga sudah membuka cawangan di Skudai, Johor Bahru sementara cawangan di Seremban dan Melaka bakal dibuka menjelang Mac 2022.

Semua servis yang ditawarkan oleh myTukar akan tersedia di pusat sehenti ini, bermaksud anda boleh menjual kereta kepada myTukar, memandu uji serta membeli kenderaan. Di situ juga terdapat pusat servis selepas jualan yang termasuk tempat pemeriksaan serta baik pulih kenderaan.

“Acara ini menandakan permulaan baru bagi myTukar. Meskipun kami masih lagi memberi fokus untuk pertumbuhan dalam talian, perluasan operasi di luar akan membenarkan kami untuk menyediakan satu tempat khas bagi pelanggan meninjau kenderaan terpakai dan menikmati khidmat selepas jualan,” kata CEO myTukar, Derrick Eng.

“Pusat sehenti ini akan menjadi langkah pertama untuk kami menghasilkan satu ekosistem lengkap kenderaan terpakai di bawah myTukar. Dengan penambahan baru ini, pengguna kami akan mendapat akses dan pengalaman membeli atau menjual kenderaan yang lebih baik kerana pusat ini akan menyediakan pengalaman yang boleh dilihat terus depan mata,” tambah Derrick.

Seperti yang dinyatakan di atas, pelancaran rasmi myTukar Retail Experience Centre dibuat sekali dengan pembukaan hari pertama acara myTukar AutoFair 2022. Lebih 1,000 buah kenderaan terpakai dipamerkan sewaktu acara ini dan ia diangkat sebagai acara jualan kenderaan terpakai paling besar dalam negara.

myTukar Retail Experience Centre Puchong Selatan rasmi dibuka – pusat sehenti kenderaan terpakai

Setiap kenderaan yang dibeli waktu acara yang berlangsung sehingga 9 Januari ini akan datang dengan lanjutan tempoh jaminan setahun dan juga servis setahun percuma; ini jarang ditawarkan untuk kenderaan terpakai sebelum ini. Dan, jika merasakan kereta itu tidak sesuai dengan anda selepas pembelian, ada jaminan untuk anda pulangkannya dalam tempoh lima hari untuk mendapatkan semula wang, tanpa sebarang pertanyaan.

Tawaran istimewa lain turut diberikan kepada pembeli kereta, seperti kadar faedah pinjaman serendah 1.68%, kelulusan pinjaman dan serahan kenderaan pada hari yang sama* serta pengalas kaki Trapo untuk setiap pembelian kereta.

Ia tidak berhenti di situ sahaja. Anda juga berpeluang memenangi hadiah menarik melalui promosi myTukar Lucky Spin Promo. Ada enam hadiah disediakan untuk pemenang, termasuk Apple iPad generasi kesembilan, pulangan tunai RM888, filem penapis haba Raytech bernilai RM1,000, lanjutan waranti tambahan selama setahun, kad minyak bernilai RM500 atau baucar Trapo bernilai RM500.

Jika itu masih belum cukup, anda juga mempunyai peluang untuk memenangi sebuah Proton X70 Premium bernilai RM100,000 melalui peraduan Ulang Tahun ke-4 myTukar, yang boleh disertai dengan membeli kenderaan sewaktu acara tersebut. myTukar juga menyediakan tawaran trade-in di lokasi dengan nilai maksimum untuk kenderaan semasa anda ketika acara berlangsung, sekaligus menjadikan urusan lebih mudah.

Tahap keselamatan yang tinggi akan dipraktikkan sewaktu acara berlangsung – prosedur pencegahan Covid-19 yang ketat akan dipastikan, termasuk kaedah bayaran tanpa sentuhan dan penggunaan pelitup muka sepenuh masa, vaksinasi penuh dan jaga jarak fizikal.

Maklumat lanjut tentang acara ini boleh didapati di laman rasmi myTukar, atau layari inventori di sini untuk mencari kereta yang anda inginkan. Jumpa di sana!

myTukar Retail Experience Centre – Puchong Selatan
Lot 14225, KM 3.8,
Lebuhraya Damansara-Puchong
47100 Puchong, Selangor, Malaysia.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required