Premium Auto Car Expo (PACE) anjuran paultan.org akan menjadi tempat di mana anda boleh menemukan tawaran terbaik bagi kereta premium baru dan terpakai. Ia akan berlangsung dari 19-20 Mac 2022 bertempat di Pusat Persidangan Setia City (SCCC).

Dengan tempoh pengecualian SST untuk kenderaan yang masih berbaki hingga 30 Jun nanti, kini adalah masa terbaik untuk pembeli menikmati lebih penjimatan. Pembeli di PACE juga akan menikmati tawaran istimewa lainnya, serta banyak hadiah untuk dimenangi.

Antara kenderaan yang akan dipamerkan di PACE ialah Volkswagen Arteon, yang ditawarkan dalam tingkat kemasan R-Line yang sporty, dengan penjimatan sepenuhnya daripada pengecualian cukai memandangan ini model pemasangan tempatan.

Tampil sangat bergaya, Arteon mempunyai banyak daya penarik. Enjin EA888 2.0 liter turbocas empat-silindernya menghasilkan 280 PS dan 350 Nm tork, yang membolehkan pecutan 0-100 km/j dalam masa 5.6 saat.

Enjin ini dipadankan dengan transmisi DSG tujuh-kelajuan klac basah, dengan pacuan semua roda melalui sistem 4Motion yang disediakan. Ciri seperti Dynamic Chassis Control (DCC) juga didatangkan standard, memberikan pilihan mod pemanduan yang pelbagai dengan perwatakan pemanduan yang berbeza.

Di dalam, kabin antara lain menampilkan kerusi balutan kulit Nappa, sistem kawalan pendingin hawa tiga-zon, kerusi depan larasan kuasa, kluster instrumen Digital Cockpit dengan sistem bunyi Harman Kardon 12-pembesar suara. Ini disambungkan kepada sistem infotainmen dengan skrin sentuh Discover Pro 9.2-inci dengan App-Connect tanpa wayar — untuk sambungan Apple CarPlay dan Android Auto.

Jenama yang ikut serta termasuklah Mercedes-Benz (diwakili Hap Seng Star), BMW dan MINI (diwakili Auto Bavaria), Volkswagen, Volvo, Jaguar, Land Rover, Ford dan Hyundai. Motosikal daripada BMW Motorrad dan Harley-Davidson juga akan ikut serta.

Seperti biasa, membeli kenderaan di PACE akan memberikan anda bonus dan penjimatan. Semua kenderaan yang ditempah akan menerima baucar bernilai RM2,500 daripada rakan niaga kami. Ini termasuk baucar RM500 untuk filem pelindung cat kenderaan (Kuziq Glanz), baucar RM500 bagi filem penapis haba (V-Kool), baucar RM500 bagi penapis udara (Blueair), baucar RM500 untuk kerusi kanak-kanak (Recaro Kids) dan baucar RM500 untuk produk gaya hidup Ogawa.

Jenama yang ikut serta juga membawakan barisan kenderaan terpakai yang berkualiti, dan pembeli akan menerima baucar bernilai RM1,000 daripada PACE, mengandungi dua baucar rawak RM500 daripada Kuzig Glanz, V-Kool, Blueair atau Recaro Kids.

Selain tawaran daripada jenama terlibat dan baucar tersebut, pembeli di PACE 2022 juga layak untuk memenangi 10 unit telefon pintar bernilai RM3,500 setiap satu. Lebih menarik, ada hadiah utama berupa pakej percutian bernilai RM25,000 untuk seorang pelanggan bertuah dan pasangan. Perinciannya ada di sini.

Pengecualian SST, tawaran hebat daripada jenama, baucar percuma daripada PACE, cabutan bertuah — semua ini menjadikan acara berkenaan masa dan tempat terbaik untuk membeli kenderaan. Jumpa di sana nanti!