Jangan terlepas untuk berkunjung ke pameran Premium Auto Car Expo (PACE) anjuran paultan.org yang akan berlangsung di Pusat Persidangan Setia City (SCCC) pada 19-20 Mac, hujung minggu ini. Banyak model kenderaan terbaru akan dipamerkan di bawah satu bumbung untuk anda dekati.

Banyak jenama lain ketika pameran ini, seperti Mercedes-Benz (diwakili Hap Seng Star), BMW dan MINI (diwakili Auto Bavaria), Volvo, Jaguar, Land Rover, Ford dan Hyundai. Motosikal daripada BMW Motorrad dan Harley-Davidson juga akan ikut serta.

Di acara ini nanti, Volkswagen antara lain akan mempamerkan Golf GTi generasi kelapan; sebuah hatchback pelopor yang kembali sekali lagi mempertemukan kualiti, praktikaliti dan prestasi. Lebih menarik, kini ia hadir dengan kelengkapan teknologi yang banyak.

Bahagian kokpit model Mk8 ini segar dan baru. Selain panel instrumen digital 10.25-inci turut ada sistem skrin sentuh Discover Media 10-inci dengan sambungan Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar. Tombol yang kelihatan hanyalah untuk cermin sisi; bahkan tombol gear juga sangat kecil di konsol tengah.

Kelengkapan khusus untuk GTI adalah kerusi sport kulit (automatik dengan ciri lumbar dan memori untuk pemandu) gauge merah khas GTI, perincian merah dan logo GTI di stereng (dengan paddle shift), jahitan merah pada kerusi gelap dan perincian honeycomb mesh untuk papan pemuka. Di luar, ada jalur merah pada gril dan juga honeycomb mesh bahagian bawah gril, paip ekzos berkembar dan rim Richmond 18-inci.

Dari segi prestasi, ia datang dengan enjin 2.0 TSI dengan janaan 245 PS dan 370 Nm tork dari 1,600 hingga 4,300 rpm. Ini melibatkan tambahan 15 PS/20 Nm berbanding GTI Mk7.5, dan sama dengan versi Performance Pack kereta berkenaan. Digandingkan dengan DSG klac basah berkembar tujuh-kelajuan, 0-100 km/j boleh dicapai dalam 6.4 saat dan laju maksimum 250 km/j. Dan, untuk kali pertama, Golf GTI dipasang di Malaysia, menjadikan harga jualannya sangat menarik, RM212,711.

Membeli kenderaan di PACE akan memberikan anda bonus dan penjimatan. Semua kenderaan yang ditempah akan menerima baucar bernilai RM2,500 daripada rakan niaga kami. Ini termasuk baucar RM500 untuk filem pelindung cat kenderaan (Kuziq Glanz), baucar RM500 bagi filem penapis haba (V-Kool), baucar RM500 bagi penapis udara (Blueair), baucar RM500 untuk kerusi kanak-kanak (Recaro Kids) dan baucar RM500 untuk produk gaya hidup Ogawa.

Jenama yang ikut serta juga membawakan barisan kenderaan terpakai yang berkualiti, dan pembeli akan menerima baucar bernilai RM1,000 daripada PACE, mengandungi dua baucar rawak RM500 daripada Kuzig Glanz, V-Kool, Blueair atau Recaro Kids.

Selain tawaran daripada jenama terlibat dan baucar tersebut, pembeli di PACE 2022 juga layak untuk memenangi 10 unit telefon pintar bernilai RM3,500 setiap satu. Lebih menarik, ada hadiah utama berupa pakej percutian bernilai RM25,000 untuk seorang pelanggan bertuah dan pasangan. Perinciannya ada di sini.

Pengecualian SST, tawaran hebat daripada jenama, baucar percuma daripada PACE, cabutan bertuah — semua ini menjadikan acara berkenaan masa dan tempat terbaik untuk membeli kenderaan. Jumpa di sana nanti!