PLUS Berhad telah mengumumkan jalan susur masuk selepas Plaza Tol Kajang menghala ke Seremban/Johor Bahru di Persimpangan Bertingkat Kajang di Lebuhraya PLUS akan ditutup sementara kepada semua kenderaan pada 17 Mei hingga 30 Jun 2022. Penutupan jalan susur berkenaan dilaksanakan setiap Isnin hingga Khamis mulai jam 10 malam hingga 5 pagi.

“Penutupan ini bagi membolehkan kerja-kerja penyelenggaraan memotong pokok-pokok besar menggunakan jentera khas dijalankan dengan selamat di sepanjang laluan tersebut.

“Sebagai pilihan, pengguna lebuh raya boleh membuat pusingan-U sebelum memasuki Plaza Tol Kajang dan menggunakan Lebuh raya SILK dan Besraya untuk ke Bangi. Malahan, pengguna juga boleh memasuki Lebuhraya PLUS melalui Plaza Tol UPM sebagai alternatif untuk perjalanan ke Seremban/Johor Bahru,” ujar PLUS menerusi kenyataan yang dikeluarkan.

Dalam masa yang sama, PLUS turut menasihatkan pengguna lebuh raya yang menggunakan laluan tersebut agar merancang perjalanan serta mematuhi papan tanda arahan yang disediakan oleh pihak PLUS.