Pemilik Ford Ranger/Raptor rasai latihan pemanduan mencabar, off-road ke Penang sambil nikmati durian

Pemilik Ford Ranger/Raptor rasai latihan pemanduan mencabar, off-road ke Penang sambil nikmati durian

Pengedar rasmi Ford di Malaysia, Sime Darby Auto ConneXion (SDAC), menganjurkan program bagi mempromosikan “Gaya Hidup Ford Ranger” untuk pemilik trak pikap Ranger dan Raptor. Ia membolehkan para pemilik trak pikap berkenaan berpeluang menikmati latihan pemanduan secara mencabar termasuk pengalaman merentasi laluan off-road.

Dengan memperkenalkan Ford Ranger Getaways yang merupakan sebuah platform digital, ia menawarkan para pelanggan untuk menikmati pengalaman unik ‘Live the Ranger Life’ melalui pelbagai pilihan pengembaraan yang menarik. Antaranya program menarik yang julung kali diadakan pada Mac lalu di Sepang, Selangor, di mana para pemilik dapat merasai keupayaan sebenar trak pikap berprestasi mereka.

Direka untuk menawarkan platform interaktif dan berharga kepada pemilik Ranger dan Ranger Raptor untuk merealisasikan keupayaan sepenuhnya gaya hidup dan prestasi pikap mereka bersama individu yang mempunyai minat yang sama, sesi intensif sehari bersama pelatih profesional menawarkan pengalaman latihan lain daripada yang lain. Antara modul yang ditawarkan termasuk senario pemanduan off road dan jalan raya di Litar Antarabangsa Sepang dan sekitar daerah Sepang.

“Ini merupakan segmen pertama di Malaysia di mana para pengguna dapat membuat tempahan melalui platform digital, untuk memberi para pelanggan, rakan dan keluarga peluang berkumpul dan mewujudkan kemesraan bersama individu yang mempunyai minat yang sama. Secara tidak langsung, ia dapat menyokong aktiviti pelancongan tempatan yang terkesan akibat pandemik yang melanda,” kata Turse Zuhair, Pengarah Urusan, Sime Darby Auto ConneXion-Ford.

Tidak setakat itu sahaja, program susulan juga akan dianjurkan pada ada 18 Jun 2022 di Ford Juru, Pulau Pinang, di mana para peserta akan berkumpul bersama pemilik Ranger yang lain beserta teman mereka yang mempunyai minat pengembaraan yang sama.

Para peserta bakal bergerak ke Jeti Batu Musang di mana mereka berpeluang untuk menguji keupayaan Ranger mereka melalui pelbagai jenis laluan atas jalan dan off road, dengan bimbingan para pelatih profesional. Laluan yang bakal ditempuhi termasuk mengharungi air, pemanduan trek hutan, mendaki batu dan banyak lagi.

Setelah menempuhi cabaran 4×4, para peserta akan kembali ke Balik Pulau, destinasi terkenal durian, bertempat di Green Acres Orchard, yang ditempah khas buat pengembaraan ini. Di samping lawatan sekitar kebun tersebut, para peserta dapat berehat dan menikmati bufet durian tanpa had termasuk menikmati makan tengahari yang menyelerakan.

Pengembaraan ini menawarkan pakej berharga RM976 untuk setiap kenderaan dengan cadangan maksimum seramai empat orang. Tempahan dan bayaran boleh dilakukan di laman web SDAC-Ford di platform Ford Ranger Getaways.

Terbuka kepada semua pemilik Ranger dan Ranger Raptor, Ford Ranger Getaways merangkumi semua kategori bagi menyediakan peluang kepada semua rakyat Malaysia yang berkeinginan untuk mengembara dalam negara, sama ada bersendirian, bersama rakan rakan atau ahli keluarga atau sekadar ingin berjumpa individu yang berkongsi minta yang sama.

Selain daripada pengembaraan yang melibatkan aktiviti luar jalan dan aktiviti pelancongan secara berjadual tetap, terdapat juga aktiviti yang boleh dibuat mengikut kesuaian waktu dan kemudahan pemilik. Mereka hanya perlu membuat tempahan dan hadir bersama Ranger dan teman mereka.

Antara program lain yang bakal dianjurkan termasuklah pemanduan santai ke Desaru, Johor untuk mengalami pengembaraan bertemu haiwan ternakan atau penerokaan hutan hujan pra-sejarah di Bukit Bendara, Pulau Pinang.

Malahan jika ada yang berkeinginan untuk memandu kapal terbang boleh menyertai Simulator Penerbangan Kokpit Lengkap Airbus A320 dan mengembara di langit virtual di Kuala Lumpur. Bagi mereka yang inginkan sesuatu yang lebih mencabar, mereka berpeluang untuk menjadi juruterbang sehari dan melihat pemandangan luas Kuala Lumpur dengan mengemudi kapal terbang setinggi 1,500 kaki di bawah pengawasan juruterbang terlatih.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required